Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet na mělnicko

19. 5. 2019

Ing. Dagmar Vaníčková

foto: Ing. Dagmar Vaníčková

 

 

Letošní jaro mám stále plné ruce práce, a tak nebýt Petra Hoffmanna, asi bych se jen tak na výlet za sukulenty nevypravila. Už delší dobu nám ale vypráví o kouzelné sbírce na mělnicku, kde kromě krásy sukulentů lze obdivovat taky nádhernou zahradu. Minulý víkend jsme se tam tedy vypravili.

img_20190512_101331.jpgDům, ve kterém majitelé sbírky bydlí, si nelze splést. Jeho okna totiž zdobí truhlíky plné nádherných převislých sukulentů. A ne ledajakých, jsou to letité exempláře. Od truhlíků jsme se po chvíli přemístili k venkovnímu posezení lemovanému netřeskovou skalkou a zdobenému sukulentními, převážně tlusticovými bonsajemi. 

Pak už se nám otevřel pohled do zahrady se dvěma skleníky, zeleninovým a makrolonovým pro sukulenty a kaktusy. Překvapilo mě, kolik mají jednotlivé rostliny prostoru - majitelé jim dopřávají jak rozestupy mezi sebou, tak i prostorné květináče. Se svými rostlinami si hrají, tvarují je, sázejí je do nádherných květináčů. Spousta rostlin už více než měsíc obývala své letní stanoviště v zahradě. Díky teplejší lokalitě si zde můžou dovolit vystěhovat rostliny takto brzy, u nás ještě před dvěma týdny v noci mrzlo.

Kromě možnosti obdivovat krásné, opečovávané rostliny, jsme si moc užili i milou společnost a pohostinnost majitelů.

 

Náhledy fotografií ze složky Výlet na mělnicko

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář