Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek třináctého

21. 7. 2012

Petr Hoffmann, 20. 7. 2012
foto: Petr Hoffmann


V pátek třináctého jsme se sešli opět po roce ve sbírce jednoho z nás. Je to hezká tradice, letní červencovou schůzi uspořádat na zahradě jednoho z nás. Letos jsme přijali pozvání Zbyňka Jiráska z Rakovníka. Sešli jsme se v hojném počtu i s rodinnými příslušníky. Naše drahé polovičky a  i někteří z nás se pochlubili svým kulinářským uměním, a tak o něco dobrého k snědku nebyla nouze. Pan domácí nezůstal pozadu, zatopil v zahradním krbu a připravil chutné špekáčky. To vše jsme mohli zapít rozličným drinkem, čistou vodou počínaje, pálenkou konče.

Nemohli jsme samozřejmě opomenout jeho sbírku, umístěnou ve dvou sklenících  a na venkovní skalce. Skleníky jsou p7136668.jpgpostaveny na zahradě rodinného domu v krásné lokalitě Rakovníka, příznivě obrácené k jihu, ze stran chráněné sousedními zahradami. Modernější je makroloňák, který je v zimě vytápěn, a jsou do něj sestěhovány všechny kytky. Druhý je standardní starší prostorný zahradní skleník. V obou sklenících je dostatek prostoru, kytky jsou úhledně rozestaveny. Převážnou většinu tvoří kaktusy, jeden stůl zabírají agave, ale i milovníci sukulentů zde najdou pár skvostů. Pár fotek ze sbírky mluví za vše.

Rozcházeli jsme se s příjemným pocitem do svých domovů až za tmy.

Příští schůze nás čeká počátkem srpna. Ta bude věnovaná přípravě naší výstavy o Rakovnickém posvícení.

 

Náhledy fotografií ze složky 2012 - Pátek třináctého

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Stoly se prohýbaly ...

(Dáša, 21. 7. 2012 15:59)

Donést na každoroční setkání ve sbírce něco dobrého je už u tradice. Vždy je toho víc, než jsme schopní sníst, a tak se stoly prohýbají. Letos to nebylo jinak. A my se každý rok zase o něco víc zakulatíme, jako ty naše kaktusy.