Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání v Třeboci 2013

25. 10. 2013

Daniela Bořková, 21. 10. 2013

foto: Petr Hoffmann

 

Tak jsme se po roce opět sešli v Třeboci, a to v úctyhodném počtu. Věřte/nevěřte, dorazilo nás celkem 25. A důvod byl stejně zajímavý jako loni. Ano, i tato akce už je opakováním loňského "prvního ročníku". Ale zpět k tomu důvodu. Vašek Hlaváček nechtěl v zimě vykrmovat ovečku, která během sezóny "sekala trávu". Takže nám Petr Hink připravil, stejně jako vloni, luxusní pečínku. Vzhledem k tomu, že ovečka "šla s dobou" a držela dietu, nebylo pečeně tolik, aby plně uspokojila takový nápor jedlíků a bylo třeba doplnit menu o další chod. Tím se stal srnčí gulášek, na který dodal maso Luděk Polcar a vařil nám ho Petr Hoffmann. Podotýkám: neméně luxusně.

11-v-hospode.jpgAbychom vyrovnali chutě, někteří zůčasnění (v převaze tedy patrně zůčastněné) dovezli různé sladkosti. V nabídce tak byly strůdly, posvícenské koláče i například tvarohovo-piškotový koláč. A ještě to nebylo vše. Mirek Závora dorazil s manželkou Ladou a donesli kytaru, na kterou na závěr zahráli a k tomu zazpívali několik známých skladeb. Zpívali jsme si všichni. Nemusím zvlášť zdůrazňovat, že nálada byla bezvadná.

Velké díky patří hlavně Vaškovi Hlaváčkovi, který akci pořádal. V druhé řadě pak i ostatním, kteří se zapojili do připravy předkládaných dobrot a to jak těch slaných, tak sladkých.

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2013 - Setkání ve Třeboci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář