Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlédnutí za výstavou 2014

18. 9. 2014

Petr Hoffmann, 13. 9. 2014

 

Od pátku 5. 6. do neděle 7. 6. proběhla naše 41. výstava. Jako tradičně nám vyšlo vstříc vedení rakovnického Gymnázia Z. Wintra. Již podruhé nám propůjčilo celý prostor šaten. Krásný a důstojný prostor pro naši výstavu. Patří za to velký dík nejen vedení, ale všem zaměstnancům gymnázia, kteří nám vyšli vstříc.

Komplikací pro letošní rok (a vlastně i nadcházející) bylo, že školní rok začal dříve než výstava. Proto jsme se stavbou mohli začít až ve čtvrtek odpoledne. Nicméně vše jsme zvládli v rekordním čase. Sešli jsme se ve dvě odpoledne a v osm večer bylo vše hotovo - výstava byla připravena přijmout návštěvníky. Za ten krátký čas jsme museli přestěhovat šatní skříňky, navézt dřevotřískové desky  a dekorační tkaniny k instalaci. Toto vše dle připraveného plánu rozmístit a připravit pro kytky. Ty jsme připravovali již několik dní předem. Vybrali ty nejhezčí z našich sbírek. Očistili je a naskládali do přepravek, do auta a dovezli na výstavu. Byli mezi námi i tací, kteří jeli  3x - 4x aby vše přivezli. V pátek dopoledne jsme již jen doladili poslední drobnosti a v poledne jsme byli připraveni přivítat první návštěvníky z řad studentů gymnázia. Pro ty byla výstava od 12 do 14 hodin zdarma. A ve dvě odpoledne jsme otvírali pro veřejnost. Jako vždy však první netrpěliví zákazníci přišli o několik minut dříve, než jsme pro ně otevřeli.

Výstava pak probíhala celý víkend. Návštěvníci si mohli prohlédnout asi 1020 rostlin od 16 vystavovatelů. Podíleli se všichni členové Rakovnických kaktusářů. Na centrálním “stole” byly k vidění nádherné kaktusy. Po obvodu pak kromě kaktusů i spousta jiných sukulentů. Každý si mohl najít tu svou květinku. Vše bylo tradičně doplněno “speciální” expozicí, letos  tvořenou mrazuvzdornými kaktusy a sukulenty, které je možné pěstovat třeba na skalce nebo v truhlíku na okně místo muškátů. Novinkou bylo i několik vystavených klasických bonsají.

Návštěvnost byla tradičně nejvyšší v pátek a v sobotu. Slabší neděle patřila nám. Konečně jsme se i my mohli věnovat obdivování vystavených rostlin, jejich focení a především pak výměně zkušeností.

V neděli vše skončilo. V 17 hodin jsme zavřeli. Konec letošní výstavy pro návštěvníky. Pro nás začala zase honička. Úklid šaten, tak aby v pondělí místo nás mohli nastoupit studenti. Velikým překvapením pro mne bylo, když v 19 hodin - tedy dvě hodiny po zavření - byl prostor šaten uklizen tak, jako kdyby žádná výstava nikdy nebyla. Instalační materiál výstavy i kytky odvezeny, šatní skříňky opět na svém místě. Nás pěstitele/vystavovatele ještě čekala práce doma. Uklizení kytek.

Věřím, že se výstava všem návštěvníkům líbila. Kytičky, co jste si odnesli, vám budou dělat dlouhou dobu radost.

Závěrem bych rád všem poděkoval. Návštěvníkům za návštěvu a kolegům kaktusářům z našeho klubu za pomoc při výstavě. A věřím, že se za rok zase sejdeme na výstavě v Rakovníku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář