Jdi na obsah Jdi na menu
 


Můj klubový výlet v pořadí třetí

18. 6. 2014

Daniela Bořková, 12. 6. 2014

foto: Ing. Dagmar Vaníčková

 

 

Tak jsem se všichni dočkali a v sobotu 7. 6. ráno - už v 5 hodin - jsme vyrazili na klubový výlet po sbírkách sukulentních a kaktusářských pěstitelů z oblasti Ostravska. Vzhledem ke vzdálenosti byl celý výlet vkomponován naším neúnavným předsedou Petrem Hoffmannem do dvou dnů s pravidelným "jízdním řádem", který jsme i byli schopni víceméně dodržet. Za tuto přípravu mu patří hluboký dík, protože se sestavením letošního dvoudenního výletu musel mít i dvojnásobnou porci práce.

Cesta byla celkem dlouhá, ale bezezbytku jsme ji vyplnili společným povídáním, na které při krátkých 2-sbirka-p.-tomandla.jpgschůzích spolku jedenkrát měsíčně nezbývá tolik času. I proto jsme najednou stáli před první sbírkou a lačně do ní spěchali nahlédnout. Jednalo se o sbírku pana  Tomandla, kde bylo možno obdivovat jak sukulenty, tak kaktusy. Dále ještě týž den následovaly sbírky pánů Žídka, Chvastka a Potyky. V neděli jsme mohli nahlédnout nejprve do sbírky pana Karkošky a následně také do sbírek pana Halfara a pana Kokory.

Nebudu tu dlouhosáhle popisovat každou jednotlivě, rozhodně všude bylo dost zajímavostí k obdivu, a to i pro takové jako jsem já, s výhradním zájmem o sukulenty. Uznávám, že i kaktusy mají svou krásu. Ocením hlavně ty kvetoucí, ale ráda se sbírkami projdu a prohlédnu si všechny rostliny.

Pro mě byl ale nepopiratelný vrchol akce ve sbírce pana Pavla Karkošky, který se zaměřuje na podobnou skupinu sukulentních rostlin, které jsou i v mém hledáčku zájmu. Proto jsem přecházela z jednoho skleníku do druhého a zase zpět a nemohla se vynadívat, jak mu vše bezvadně klíčí, roste a krásní pod rukama.

Co říci více? Kdo nejel chyboval, přišel o dost.

No a na závěr: Petře, děkujeme, protože to bylo zase super, a těšíme se už nyní na příští zájezd za krásami sukulentních rostlin.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zájezd 2014 - Severní Morava

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář