Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přijďte mezi nás!

19. 4. 2012

Ing. Dagmar Vaníčková, 19. 4. 2012, aktualizace 5. 1. 2023

 

Zaujaly Vás kaktusy nebo ostatní sukulenty? Chtěli byste se o nich dozvědět něco víc? Vidět, jak rostou ve své domovině a seznámit se s lidmi, kteří za nimi podnikají cesty? Navštívit sbírku kaktusáře nebo sukulentáře? Přijďte mezi nás!

Ačkoli to tak někdy může vypadat, nejsme spolek žádných podivínů, kteří nedělají nic jiného, než studují latinská jména rostlin. Vedeme úplně normální životy, chodíme do práce a máme partnery a děti. A navíc velkého koníčka: kaktusy a sukulenty.

Scházíme se obvykle každý první čtvrtek v měsíci. Na naše setkání zveme zkušené pěstitele, kteří nám povídají o svých cestách za rostlinami po celém světě nebo o tom, jaké mají s pěstováním zkušenosti. Vidět obrázky rostlin v domovině je fascinující zážitek.

Koncem května nebo začátkem června podnikáme výlet do sbírek pěstitelů kaktusů a sukulentů. V posledních letech je výlet obvykle dvoudenní, víkendový, jeho cílem je návštěva několika sbírek kaktusů a sukulentů ve vybrané oblasti. V sobotu večer si pak rádi společně posedíme u dobré večeře a skleničky. Kromě této celoklubové akce podnikáme individuální výlety na výstavy a akce po celé republice.

O rakovnickém posvícení pořádáme již od roku 1974 každoročně výstavu kaktusů a ostatních sukulentů. Máme tak možnost pochlubit se svými výpěstky a nabídnout rostliny k prodeji.

Pokud jste si na některou z otázek v úvodu odpověděli ANO, neostýchejte se přijít mezi nás, rádi Vás mezi sebou přivítáme. Přijďte na některou naši schůzku, nebo nám napište na petr.hoffmann73@gmail.com a nebo zavolejte na tel. 602 851 010.